Bryan goes dakar

 

Wanneer je een droom hebt in je leven, dien je deze zoveel mogelijk na te streven. Als dan op een dag die droom zo dichtbij komt dat je hem bijna kan aanraken dan strek je je armen uit om deze kans met twee handen te grijpen. Het zou namelijk wel eens je enige kans kunnen zijn…
Dakar

Bryans dakar avontuur in 2007

Dit is precies wat ik gedaan heb in november 2005. Ik was geselecteerd om mee te doen aan de nationale kwalificaties van de G4 challenge (voormalige Cameltrophy). Tot en met de finale ging het me goed af, gewonnen heb ik helaas niet. Toen besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Na de toezegging van een Yamaha motorfiets (WR450F 2-trac) besloot ik verder en harder te trainen voor de grootste droom en uitdaging in mijn leven; DAKAR 2007. De 1e hindernis is genomen; ik ben geselecteerd voor de rally der rally’s!

 

johan cruijf foundation

Ik wilde de rally niet alleen voor mezelf rijden, maar wilde daarbij ook een doel steunen. De Johan Cruijf Foundation was het goede doel wat direct in mij op kwam. Ik kom zelf uit een sportfamilie en ben ook nog eens opgeleid tot KNMV jeugd- motorsport trainer. Sport en spel is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van alle kinderen. Beweging , teamgeest, kameraadschap. Dat moet en zal ik blijven steunen waar ik kan. Ik hoop dat ik door middel van mijn financiële bijdrage maar ook persoonlijke inzet nog veel kan en mag beteken voor de Johan Cruijff Foundation.

 

Bezoek bryan's dakar-website

jong geleerd...

Al van kleins af aan volgt Bryan Zuidinga de Dakar. In Januari staat hij zelf aan de start in Lissabon. Als het zover is, heeft Bryan er al een kleine Dakar opzitten. Meedoen aan de Dakar is tegenwoordig al bijna net zo’n grote uitdaging als Dakar uitrijden. Bryan Zuidinga, (09-02-’74) is in die tijd werkzaam bij Yamaha als technisch coördinator. Hij houdt zich o.a. bezig met de ontwikkeling van accessoires. Daarmee zit Bryan dicht bij het vuur, en dat heeft zo zijn voordelen.

 

Bryan is opgegroeid in de buurt van Lichtenvoorde, waar zich ook het gelijknamige motorcrosscircuit bevindt. Op z’n 14e begon hij aan Puchjes te sleutelen. Een jaar later kocht hij stiekem een RM 125 2-takt.

 

Dakar 2

  Dakar Factsheet